Pagina's

woensdag 13 juni 2012

Dag 45

Vandaag gestart omstreeks 7u. Weliswaar weer alleen collega van gisteren had te veel last van de spieren en neemt vandaag een dag rust. Dus dan maar alleen verder naar Puento La Reina een tocht van rond de 26 km met eerder een goed begaanbare weg nu toch nog alhoewel er halfweg een behoorlijke klim mij te wachten staat werd me gezegd. Het weer is bewolkt en wat miezerige regen. Uitstekend weer om te wandelen.


Puente La Reina is een middeleeuws stadje en het kruispunt van de voornaamste vertakkikkingen van de Camino de Santiago. Tot op vandaag wordt het stadje gekenmerkt door de pelgrimsroute naar Santiago De Compostella. Het leeft van komen en gaan van pelgrims.



    •  is er vanmiddag rond 13u aangekomen een tocht dwars door het bos, maar halfweg de tocht zoals ze me hadden gewaarschuwd een afdaling bijna niet te doen van losliggende stenen.
    • Heb inmiddels een slaapplaats gezocht in een auberge, gaat iets rustiger zijn dan die refuges want kan soms druk zijn in die slaapzalen allemaal zo dicht op mekaar en soms een gebuur die een beetje luidruchtig slaapt dat moet ge erbij nemen he. Ook een voordeel is dat hier alles is voorzien avondmaal - slapen - en ontbijt en in die refuges kunt ge niet altijd eten. 

      Morgen 
      a estella een stad halfweg Pamplona en Logrono zou naar het schijnt ook een stad zijn die zou ontstaan is in het licht van de comino de Santiago. Naar het schijnt zoals de naam het zegd Labella (mooie stad) die paleizen herenhuizen, kerken en klmoosters, bruggen en mooie gebouwen herbergt. Telt zo'n 13000 inwoners en is ook een komen en gaan van pelgrims.naar Lizarr

Geen opmerkingen: