Pagina's

maandag 18 juni 2012

Dag 50

Hallo we zijn vandaag vertrokken aan ons 8 ste week en met volle moed gaan we vandaag naar Santo Domingo De La Calzada met een afstand van ong. 20km. Santa Domingo de la Calzade is een gemeente in de spaanse provincie La Rioda en telt zo'n 6000 inwoners. Het zou vooral bekend zijn om zijn kathedraal die nauw verbonden is met de pelgrims naar santiago de Compostella.
En volgens een oude legende zouden er in de kathedraal een levende haan en kip verblijven. Maar dat gaan we overlaten aan Chantal en Jan om dat te bevestigen.
Chantal zou in de loop van de voormiddag naar La Calzada gaan om Jan op te wachten die intussen op weg is van omstreeks 7u30 om er normaal tegen de middag aan te komen.
Het weer is voor het moment zonnig maar nog een frisse wind.



  • Hallo hallo iets na de middag ben ik toegekomen in deze mooie gemeente en werd ik direct getracteert op een goeie seveza samen met Chantal op een terras.
  • Chantal had intussen al gezorgd voor broodmaaltijd die we dan samen hebben genuttigd. Nadien heb in de plaatselijke refugio mijn slaapplaats gaan reserveren en dat viel daar direct goe mee een warschijnlijk nog niert zo lang vernieuwd gebouw echt de moeite waard.
  • In de namiddag, van de gelegenheid gebruik gemaakt om samen met Chantal een bezoek te brengen aan de mooie kathedraal daterend uit de middeleeuwen en inderdaad de huisvesting van een levende haan en kip in de kathedraal. We hebben er een mooie namiddag van gemaakt jammer dat het zo kort was want Chantal is dan rond een uur of 3 vertrokken richting W. Vl.
    • Het deed echt deugd zo eens op het gemak te kunnen rondslenteren in 't stad. Echt de moeite waard.
    • Heb intussen nog een lasagna gaan halen om op te warmen in de gemeenschappelijke keuken en nadien nog een beetje contact zoeken met de intussen nog aanwezige pelgrims.

Geen opmerkingen: