Pagina's

maandag 21 mei 2012

Verslagje verassingsweekend nonkel Jan


Kort verslagje over het verrassingsweekend voor nonkel Jan

Vrijdag vertrokken we met 8 man met een minibusje met Jonas als chauffeur richting tours Cambray les tours om Jan te gaan verrassen. Omwille van werkverplichten vertrokken  Steven, Karen, Chantal en kleinkind Annemarilys met de wagen een paar uren later.
Na een rit van ruim 500km kwamen we omstreeks 18u aan in Chambray Les Tours.
Daar aangekomen verdeelde organisator Carlos de aanwezige personen in 3 verschillende hotels en ging iedereen naar zijn kamer met de bagage.
Ondertussen waren Carlos en diens vrouw Maria druk in de weer met hun ‘Kitszak’.
 Toen kwamen ook de latere vertrekkers naar hun hotel gebracht en kon iedereen zich installeren.
Als iedereen was geïnstalleerd was het tijd om het avondmaal te verorberen dat voorzien werd door Martine.
Nadien werd er nog wat nagepraat en ging iedereen slapen.

Zaterdagmorgen om 6u30 was iedereen present aan het busje waar er ontbeten werd met sandwiches en chocomelk.
Het plan was om naar parcay-meslay waar Jan de nacht doorbracht te rijden om hem daar te verrassen om dan met een aantal personen te geplande etappe mee te wandelen. Maar de gastheer waar Jan de nacht doorbracht stak daar een stokje voor. Hij wou Jan omdat het zijn verjaardag was perse naar tours voeren waar hij dan enkele dingen kon bezichten. Ondertussen waren wij daar dus aangekomen en was Jan al vertrokken, dan zijn wij ook naar tours gereden waar we ons parkeerden in een zijstraatje. Na enkele telefoontjes met Jan kwamen we te weten dat Jan naar de basiliek van tours ging gaan om die te bezichtigen. Dus wij naar de basiliek en  bleven daar wat hangen omdat we niet goed wisten wat te doen. We besloten om wat verder te wandelen omdat Jan niet kwam opdagen. Karen, die als laatste liep zag plots om de hoek van de volgende straat een rugzak verschijnen. Zei bekende die rugzak en riep Jan zijn naam. Ondertussen had Martine  het ook door en riep ook zijn naam. Schijnbaar hoorde Jan het donderen in Keulen maar na enkele keren zijn naam te roepen keek hij toch om en zag ons ‘verschijnen’. Een zichtbare Emotionele Jan begroette iedereen hartelijk en zei blij te zijn dat waren.
We besloten met z’n alles de basiliek te bezoeken en nadien reden enkelen met beide voertuigen naar het hotel om ook het restaurant vast te leggen waar we ’s avonds gingen gaan eten.
De rest ging nog info gaan halen bij de toeristische dienst en ook de basiliek Saint Martin gaan bezoeken die overigens de moeite waard was. Verder gingen we te voet naar Chambay Les Tours om toch wat gewandeld te hebben.
Daar aangekomen aten we nog wat en ging iedereen naar zijn kamer om wat uit rusten en zich op te frissen.
Om 17u was afspraak om te aperitieven waar de sfeer (met porto en ricard) er meteen goed in zat.
Nadien gingen we verder vieren in het restaurant waar we goed aten.
Aan tafel vertelde Jan een anekdote dat hij op de 5de dag onder een kerk op de grond moest slapen en dat hij ’s morgens vroeg moeite had om uit z’n ‘bed’ te stappen.
Na een gezellige avond ging iedereen naar z’n kamer om te gaan slapen.

Zondagmorgen kregen we een lekker ontbijt voorgeschoteld waarna we Jan uitzwaaiden die vervolgens aan zijn volgende etappe begon.
Daarna werd het busje terug vol geladen en reden we naar huis.

Nog een speciale bedanking voor Carlos die alles goed georganiseerd heeft een aan Jonas voor veilig heen en terugrijden.

Geen opmerkingen: